elefannt.be | sportadministratie.be | manageyoursite.be  
 

Rue du Long Bois 6

7830 Graty, Belgium
 
 
HOME huisdieren boerderijdieren de weide sfeerbeelden allerlei verbouwingen de aankoop gastenboek
 
 

de opbouw van onze boerderij

na het afbreken van alle houtconstructies en anderen, zijn we begonnen aan de opbouw van onze boerderij. klik hiernaast op de menu waarvan je de foto's wilt bekijken.

de afbraak
opbouw van onze boerderij
betonnering & voorbereidingen
zwevende vloeren & muren
pur-isolatie
nutsvoorzieningen / leidingen
chape & betegelen
allerlei afwerkingen
het resultaat
 
 
 
 

ons dagboek van de maand juli 2012

 

keuzes maken

30/07/2012
zodra de chape een aanvaardbare droogte heeft, kunnen we van start gaan met het betegelen, maar we waren er nog niet uit in welk patroon we de tegels gingen leggen. we hebben dan de twee patronen naast elkaar gelegd en iedereen wees hetzelfde patroon aan, nl. het schransen van de tegels zoals hiernaast op de foto, dus dat is ook al weer beslist.

 


zwevende vloeren & valse muren

30/07/2012
Famke ging de kamers verkennen

28/07/2012
gisteren zijn ze gestart met het opbouwen van de valse muren voor de kamers van Mattias en Famke. Vandaag bouwen ze de mezannine van hun kamers

26/07/2012
gisteren werd de vloer van mijn atelier afgewerkt en de derde kamer van Ilias, vandaag worden de kamers van Mattias en Famke onder handen genomen + die van de dressing.

23/07/2012
de eerste verdieping van Ilias zijn appartementje telt drie kamertjes. Vandaag werden er twee afgewerkt, wat wil zeggen : electriciteit ligt op de juiste plaats, de vloerisolatie werd gelegd en de OSB platen liggen er op

22/07/2012
ondertussen wordt er verder gewerkt aan de zwevende vloeren, zowel in de woning, in de schuur als in het appartement van Ilias

13/07/2012
vandaag zijn we gestart met de opbouw van de zwevende vloeren. Dit hebben we beslist om de draagkracht van de bestaande vloer/plafond te sparen of niet te zwaar te belasten zodra de meubelen ea. er worden geplaatst. Plus kunnen we op deze manier ook extra isolatie aanbrengen tussen de verdiepen.


zoveel hooi

30/07/2012
begin deze maand hadden we een ontdekking gedaan boven de paardenstal, nl. een mooie ruimte met prachtige balken in de dakconstructie. als snel beslisten we om de ouderlijke slaapkamer daar te installeren, maar deze ruimte ligt VOL HOOI. vandaag hebben we dit hooi ergens in de weide gedropt om ook in de slaapkamer te kunnen starten met de verbouwingen. het hooi dat je hier op de foto ziet, was nog niet de helft :-)


slechte manieren

29/07/2012
na de spuit die het vocht uit zijn knieën heeft getrokken vorige week, heeft Eric vandaag een dikke cortisonenspuit in diezelfde knie gekregen. zijn taak tijdens onze verbouwingen is momenteel (naast de bestellingen coördineren) onze hond slechte tafelmanieren aanleren :-) wat kan een mens met 1 werkende knie anders doen, hé :-)


waterbron

29/07/2012
Jean-Marie (=vorige eigenaar) is langs gekomen om ons de waterbron in de weide te tonen. we hebben er de pomp op aangesloten en ja hoor, er komt water uit. We hoopten dat we dit konden aanleren aan de honden, maar de hendel is te zwaar voor een hond om met zijn hoofd naar voor te duwen.


de eerste kleurtjes

28/07/2012
terwijl de mannen verder werkten aan de opbouw van de kamers en leidingen en zich vertoefden tussen de zand-, beton- en steenkleuren, heb ik gezorgd voor de eerste vrolijke kleurtjes op onze boerderij.

de eerste plantenbak werd gevuld met 2 soorten hybiscus (lavender & marina). deze verliezen geen blaadjes en bloeien van juli tem oktober.


leidingen: electriciteit, chauffage, water & gas

28/07/2012
gisteren werden de leidingen naar de 12 chauffages gelegd. vandaag de leidingen naar de waterkranen.

25/07/2012
onder het toeziend oog van Eric die afgelopen maandag de dokter heeft moeten bezoeken om het vocht uit zijn knie te laten halen, werd de electriciteit verder aangelegd. De pijn van Eric is ondertussen terug wat dragender en de electriciteit op de begane vloer ligt nu klaar om overspoten te worden met Pur-isolatie.

24/07/2012
er wordt ondertussen druk gewerkt aan de eerste werken van de electriciteit. de kabels (internet, tv en electriciteit) worden gelegd onder de houten valse vloeren en beneden op de beton, want binnen 2 dagen komen ze de isolatie opspuiten.


Stella is gestorven

28/07/2012
deze zaterdag merkten we dat Stella moe was toen we haar eten en drinken gaven met een pipet.
diezelfde avond ontdekte Ilias haar levensloze lichaampje.

Stella is aan de beterhand

26/07/2012
we zijn deze middag terug naar de dokter (allé, vétérinaire) geweest omdat we dachten dat het nog niet goed ging met Stella, maar we kregen eigenlijk verrassend nieuws. hij zette Stella op zijn tafel, nam zijn (of haar) hals vast en we zagen dat ze mooi begon te stappen (wat ze drie dagen geleden niet meer kon omdat 1 pootje verlamd was). De dierenarts vertelde dat het virus in haar hoofdje aan het herstellen is, maar dat de hersenen langzamer herstellen, vandaar nog de ongecontroleerde bewegingen in haar hals/kop. tegen maandag zou het in orde moeten zijn of toch veel beter.

Stella, onze gans is ziek

24/07/2012
Deze morgend toen we eten gingen geven aan de kippen en ganzen, merkten we dat er één gans raar en ongecontroleerde bewegingen had. We hebben hem even apart gezet, maar het ging steeds bergafwaarts. 's avonds bevestigde de dierenarts onze vermoedens, hij (of zij) heeft iets in de hersenen. ze hebben antobiotica gegeven en nu moet ze in een doos verblijven in de hoop tegen vrijdag terug rustiger te zijn, wat dan betekent dat ze kan genezen.

klik hier om meer foto's van onze ganzen te bekijken


PUR

26/07/2012
vandaag werd de pur isolatie gespoten op (bijna) de volledige benedenverdieping.
180m² PUR hadden ze er voor nodig. op naar de volgende stap : nog enkele leidingen leggen, dan chapen en betegelen


mijn favoriete plaatsje

25/07/2012
toen we nog maar net hadden beslist om de boerderij te kopen, kregen we al snel het idee om ergens midden in de weide een boom (treurwilg) te planten. ondertussen hebben we bij onze boom een bankje geplaatst en dit is ondertussen mijn favoriete plaats geworden. kijk ik naar links dan zie ik in de verte de kinderen springen op de trampoline, kijk ik naar rechts dan zie ik de varkensweide en voor me is de paardenweide.

voor mij is dit de ideale plaats om even tot rust te komen of gewoon om wat te komen luirikken, te genieten van de wijde omgeving of te luisteren naar hetgeen ik niet hoor :-)

Onder deze boom ligt trouwens ook ons Laureltje begraven. de poes die 18 jaar mijn leven heeft gedeeld en vier jaar geleden werd begraven in ons tuintje in Zwijndrecht. Mattias heeft Laureltje in juni opgegraven om hem mee te kunnen nemen naar Graty.


verhuizen

25/07/2012
de kinderen zijn vandaag met hun slaapgerief verhuisd van de koeiestal naar de half afgewerkte bovenverdieping van het appartementje van Ilias omdat morgen op de volledige begane verdieping isolatie wordt opgespoten.

Ook de varkens zijn vandaag verhuisd. Na een week te verblijven in het kippenhok, merkten we al snel dat ze een eigen stekje nodig hadden vooraleer ze het kippenhok volledig hadden omgewoeld tot modderbad. Zodra de omheining van hun nieuwe weide klaar was, hebben we hen verhuisd en ipv een kippenweide van 7m op 15m, hebben ze nu een eigen weide van 20m op 40m.

Hun weide grenst tevens aan de paardenweide, de koeienweide van de buurman en aan de andere zijdes konden ze ook ineens kennis maken met onze drie nieuwsgierige honden ... en het was tof om te zien, het klikte meteen. varken en hond staan steeds neus aan neus elk aan hun eigen zijde van de omheining.


de konijnen zijn verhuisd

23/07/2012
het kippenhok werd ondertussen afgemaakt met kippengaas rondom de onderste meter en kasseien er voor om enige ontsnappingspogingen te verminderen. De konijnen zijn nu ook verhuisd naar het kippenhok.

klik hier om meer foto's van onze konijnen te bekijken


obstakels wegwerken

23/07/2012
in het derde kamertje van Ilias stond een grote benzinetank. Deze gebruikten ze vroeger om hun tractoren mee te voeden, maar is dus voor ons niet van toepassing en moest deze verdwijnen. Een hele uitdaging om zo'n gevaarte weg te krijgen, maar echte werkmannen kennen daar altijd trucs voor.

fotografie werd verzorgd door Famke


onze brievenbus - versie 2

ondertussen hebben we al een tweede versie van onze brievenbus klaar.
Titi verraste ons met dit zelf in elkaar getimmerd exemplaar

klik hier en ontdek ook versie 1

en versie 3 is ondertussen besteld en wordt in augustus geleverd :-)


ons allereerste officiële bezoek in Graty

22/07/2012
de zus van Marian en broer van Soerin kwamen op bezoek

klik hier en bekijk nog enkele leuke momenten in Graty


de laatste betonnering

22/07/2012
Met 5 camions = 48 m³ hadden we net niet genoeg om alles te vullen. Soerin werkte de laatste vierkante meters af met beton vooraleer begin augustus de brievenbus in schranskorven wordt geleverd.


20/07/2012

ondertussen wordt er ook goed verder gewerkt aan de valse vloeren. de vloerisolatie en de osb platen zijn reeds aangekomen en de plafond in de keuken(s) wordt opgekuisd met een stalen borstel.
volgende opdracht: electriciteits-, chauffage-, gas- en waterleidingen op de gelijkvloers leggen, want aanstaande donderdag (26/07) komen ze de pur-isolatie op de vloeren spuiten dus moet alles klaar liggen.


binnenkort ook 2 tinkers

20/07/2012

klik hier en bekijk enkele foto's van onze veulentjes
klik hier en bekijk ons bezoek aan de tinkerhoeve


de omheining wordt geplaatst

20/07/2012
de omheining en poorten werden afgewerkt

19/07/2012
de palen voor de poort worden geplaatst + het schapengaas

18/07/2012
vandaag zijn ze gestart met het omheinen van de volledige weide. Eerst de palen, daarna wordt het schapengaas geplaatst.

klik hier en bekijk alle foto's


onze eerste boerderijdieren

17/07/2012
vandaag werd ons gezin ineens 14 leden groter : 2 varkentjes (kunekune's), 8 kippen en 4 ganzen
Bekijk zeker eens de foto's van onze varkens, kippen en ganzen


de beek verlengen

17/07/2012
om de waterdoorloop van de ene kant van de straat naar de andere te vergemakkelijken, hebben we gekozen (op aanraden van de buren) om de beek te verlengen. Er loopt op onze grond nog zo'n 10 meter onder de grond. Deze vrij dunne betonnen buis gaan we er uit halen en de beek volledig open leggen.


vandaag, betondag

16/07/2012
het is eindelijk zover, na weken voorbereidingen werd het tijd om de beton te laten gieten.
we hebben gekozen voor beton met ijzervezels zodat we geen ijzernetten hoefden te plaatsen.
we hebben 5 camions (= 48m³) moeten bestellen voor deze grote oppervlakte.

weer een stapje dichter naar een bewoonbare boerderij
klik hier om meer foto's te bekijken


weeral nieuwe bewoners

13/07/2012
onze vogeltjes in de koeiestal zijn nog maar net gaan vliegen of daar ontdekten we weer vijf andere bewoners in onze kelder. Eric heeft ze gered uit de kelder en verhuist naar de gracht.


kippen- en varkenstuin

13/07/2012
vandaag werd de omheining (kastanjehout van 2m) voor onze kippen- en varkenstuin geleverd, we weten weeral wat doen komend weekend


behandeling tegen opstijgend vocht

12/07/2012
vandaag is de behandeling tegen opstijgend vocht gestart over de volledige woning. Normaal hebben ze 155 liter nodig voor een oppervlakte zoals bij ons, maar onze muren vroegen om 220 liter.


leveren à volonté

12/07/2012
een drukke dag vandaag: levering van de tegels, de mannen voor het opstijgend vocht startten hun werken, de man van antargas kwam de plaats van de ondergrondse gastank opmeten


leuke ontdekking

10/07/2012
tijdens het afbreken van een versleten plafond, ontdekten we dat het dakgebinte boven de paardestal al even prachtig was als datgene van de schuur. Even een herverdeling van de kamers : wij gaan nu boven de paardestal onze slaapkamer vestigen onder het mooie dakgebinte ... kwestie van elke morgend wakker te worden onder schoonheid :-)

 

klik hieronder op de gewenste maand en ontdek wat we allemaal gedaan hebben

maart 2014
februari 2014
januari 2014
december 2013
november 2013
oktober 2013
september 2013
augustus 2013
juli 2013
juni 2013
mei 2013
april 2013
maart 2013
februari 2013
januari 2013
december 2012
november 2012
oktober 2012
september 2012
augustus 2012
juli 2012
 
 
  eric@ruedulongbois6.be | ann@ruedulongbois6.be
Copyright © 2012 Ann Flecyn Comm.V. - elefannt.be
ons dagboek, verhalen over de verbouwingen, onze huis- en boerderijdieren, ...