elefannt.be | sportadministratie.be | manageyoursite.be  
 

Rue du Long Bois 6

7830 Graty, Belgium
 
 
HOME huisdieren boerderijdieren de weide sfeerbeelden allerlei verbouwingen de aankoop gastenboek
 
 

de opbouw van onze boerderij

na het afbreken van alle houtconstructies en anderen, zijn we begonnen aan de opbouw van onze boerderij. klik hiernaast op de menu waarvan je de foto's wilt bekijken.

de afbraak
opbouw van onze boerderij
betonnering & voorbereidingen
zwevende vloeren & muren
pur-isolatie
nutsvoorzieningen / leidingen
chape & betegelen
allerlei afwerkingen
het resultaat
 
 
 
 

ons dagboek van de maand oktober 2012

 

DE warmtebron

31 oktober 2012
vandaag en gisteren hebben ze onze chauffage ketel komen installeren. Een behoorlijk stukje indrukwekkend werk, moet ik zeggen. Spijtig genoeg wou de man van Viessman de ketel nog niet ombouwen tot propaan en opstarten omdat hij eerst chauffages wil zien werken, dus moeten we nog maar eens wachten tot aanstaande dinsdag. Tegen die tijd moeten wij er enkele chauffages aan hebben hangen zodat hij het systeem volledig kan uittesten.

We hebben dus nog veel werk voor de boed. ONS DOEL TEGEN DINSDAG : enkele chauffages klaarzetten EN HET BAD :-)

 

 


ontsnapping 48

29 oktober 2012
vandaag zijn de paarden voor de zoveelste keer ontsnapt. eender wat we doen met hun afspanningsdraad, ze krijgen hem steeds weer kapot en als verrassing komen ze ons dan een bezoekje brengen op onze binnenkoer. Maar het spijtige er aan is, dat er vanalles sneuvelt. Zo hebben ze één van onze 'vrij kostige' palmbomen al een paar keer de grond op gegooid en aan geknabbeld en er zijn al twee tuinmeubelen gesneuveld. Niet leuk natuurlijk, maar we hebben de eigenaars verwittigd en zij komen aanstaande zondag de omheining versterken.

Maar al bij al kunnen deze lieve paardjes er niet aan doen, ze zijn nog zo lief :-)

 

 


de kinderkamers

28 oktober 2012
we zijn terug in gang geschoten ... we moeten wel, want aanstaande dinsdag komen ze de CV-ketel installeren en we willen dan ook zo snel mogelijk kunnen genieten van brandende chauffages en een heerlijk warm bad. Maar we zijn vooral gestart met het isoleren van de bovenverdieping en verder afwerken van de kamers. Zo heeft de kamer van Mattias zijn parket gekregen en hebben we de eerste zetel van Julia er al geplaatst :-) en hij was content, hoor!!

 

 

 

begin oktober 2012
eind sept/begin oktober hebben we overal dakfolie geplaatst in de kinderkamers en op hun bovenverdiep al parket geplaatst. Mattias en Famke konden niet snel genoeg hun matrassen verhuizen naar hun mezaninne :-)

 


ontsnapping 2

28/10/2012
We keken naar buiten en plots stonden daar onze 6 bezoekende paarden voor onze raam, wij allen naar buiten :-) Ilias en Mattias hebben de paarden dan terug naar hun weide geleid, maar nu (enkele uurtjes later), hebben ze hun draad weeral op de grond gekregen en zijn de weide wei ingestapt :-)

 


ontsnapping van de paarden

22/10/2012
Plots stond er een paard op onze binnenkoer ... hun hele omheining (lees draad) lag op de grond en ze waren de volledige weide aan het ontdekken. Eentje was zo nieuwsgierig dat hij even bij ons wou komen kijken. Het leverde mooie foto's op, vooral van het witte paard met zwarte oren. Zij staat altijd stokstijf naar ons te kijken, echt heel fotogeniek, spijtig dat ze zo bang is en we haar amper kunnen aanraken in tegenstelling tot de andere merries.

 


vers gras

20/10/2012
ondertussen hebben onze kippen, ganzen en konijnen hun hele kippenhok kaal gegeten. Omdat wa naast het hok nog een stuk grond met héél veel gras hebben dat momenteel nog geen bestemming heeft gekregen, hebben we hun tuintje herleid naar daar, zodat het andere kale stuk grond opnieuw groen kan worden. Het groene exterieur leverde leuke beelden op :-)

 


20/10/2012
even wat gaan kneuvelen met onze veulentjes

 


paarden op bezoek

20/10/2012
wat meer foto'tjes gaan nemen van onze bezoekers.

12/10/2012
gisterenavond zijn er 6 tinkerpaarden aangekomen op onze weide. Omdat we zoveel plaats over hebben met gras dat een behoorlijke lengte begon te krijgen, lenen we onze weide uit aan enkele grasmachines :-) Voor ons ineens een mooi uitzicht. Ze hebben de weide afgespannen met één enkel electrisch draadje (waar amper stroom op zit), dus onze honden kunnen in de kudde rondlopen wanneer ze willen. Binnenkort zal ik nog wat close-up foto's gaan nemen.

 


Magic, Isha, Djoek & Prins

15/10/2012
ik ben zonet even met Djoek en Prins op bezoek geweest bij de paarden. Onze hondjes zijn nog niet 100% vertrouwd met deze grote viervoeters en dagen ze nog enorm uit. de paarden daarentegen blijven er heel rustig onder, ze negeren hen zelfs :)

Het is ook heel leuk om te zien hoe goed Magic (het zwarte paardje) en Isha (het bonte paardje) met elkaar overweg kunnen. Ze staan bijna altijd tesamen te grazen of te spelen :-)

 


5 dooiers in 3 eieren

10/10/2012
Ilias heeft vandaag de eerste verse eieren verorberd en kreeg als verrassing 5 dooiers voor zijn drie eieren, en ze waren lekker naar verluid

 


Luna in quarantaine

13/10/2012
helaas is Luna vandaag overleden. ook al herstelde ze blijkbaar goed, na 10 dagen quarantaine mocht ze terug naar de anderen, mar vier dagen later vonden we haar in een hoekje onder de kippenlegbak te snakken naar adem. we hebben haar dan terug naar binnen gehaald, maar enkele uurtjes later was ze er niet meer. heel spijtig want door die quarantaine in huis, was het een ongelooflijk lieve vogel geworden, die met hond en kat overweg kon.

03/10/2012
we kunnen ons gansje toch geen 10 dagen opsluiten in dat kotje? daarom gaan we haar af en toe eens binnen laten loslopen, zodat ze haar vleugels eens kan strekken. en ze genoot er van :-)

02/10/2012
ons Luna liep al een tijdje met ne snotneus, dus hebben we haar naar de dierenarts gebracht. Ze heeft een serieuze 'valling' en moet nu 10 dagen in quarantaine. We hebben gekozen om haar 'uit den tocht' in eeen hondenbench in de keuken te zetten. een hele nieuwe belevenis voor de poezen, de honden daarentegen liggen er niet zo van wakker :-)

 


onze veulentjes zijn aangekomen

03/10/2012
omdat we gisteren bij de aankomst geen goede foto's hebben kunnen nemen, van onze nieuwe bewoners, ben ik snel deze morgend eventjes naar de weide gegaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

02/10/2012
gisterenavond na 20u zijn onze veulentjes, ISHA en MAGIC tesamen met hun mama's aangekomen op onze weide. De foto's zijn niet zo denderend mits het moeilijk was om in den donkere een focuspunt te vinden om scherp te stellen, maar ik heb ze toch maar opgeladen :-)

 


HET EERSTE EI, en tweede, en derde

03/10/2012
en vandaag twee eieren er bij, aan de kleur en grootte te zien is het telkens van een andere kip. De bruine is van gisteren, de twee witte lagen vandaag in hetzelfe bakje, maar het allerkleinste was gebroken, waarschijnlijk vertrappeld toen de tweede kip haar lading ging lossen :-)

02/10/2012
Ilias kwam de living binnen en zei 'mama, ik heb een verrassing' en hij liet een klein, schattig eitje zien :-) Na veel geduld beginnen onze kippen eindelijk eitjes te geven :-)

 


klik hier en bekijk ook onze verbouwingen in september 2012

klik hieronder op de gewenste maand en ontdek wat we allemaal gedaan hebben

maart 2014
februari 2014
januari 2014
december 2013
november 2013
oktober 2013
september 2013
augustus 2013
juli 2013
juni 2013
mei 2013
april 2013
maart 2013
februari 2013
januari 2013
december 2012
november 2012
oktober 2012
september 2012
augustus 2012
juli 2012
 
 
  eric@ruedulongbois6.be | ann@ruedulongbois6.be
Copyright © 2012 Ann Flecyn Comm.V. - elefannt.be
ons dagboek, verhalen over de verbouwingen, onze huis- en boerderijdieren, ...