elefannt.be | sportadministratie.be | manageyoursite.be  
 

Rue du Long Bois 6

7830 Graty, Belgium
 
 
HOME huisdieren boerderijdieren de weide sfeerbeelden allerlei verbouwingen de aankoop gastenboek
 
 

de opbouw van onze boerderij

na het afbreken van alle houtconstructies en anderen, zijn we begonnen aan de opbouw van onze boerderij. klik hiernaast op de menu waarvan je de foto's wilt bekijken.

de afbraak
opbouw van onze boerderij
betonnering & voorbereidingen
zwevende vloeren & muren
pur-isolatie
nutsvoorzieningen / leidingen
chape & betegelen
allerlei afwerkingen
het resultaat
 
 
 
 

ons dagboek van de maand september 2012

 

Djoek & Casper

20/09/2012
Casper is een vinnig pupje, hij past zich heel snel aan aan zijn nieuwe omgeving en vrienden. Zo is er al op heel korte tijd een goede band ontstaan tussen Djoek en Casper, maar weliswaar door toedoen van Djoek, want hij houdt nauwlettend de kleine spruit in het oog. Net zoals Sloefke destijds, is onze kleine Casper ook een 'zageventje' in zijn eerste dagen bij ons, en Djoek is daar zeker niet ongevoelig voor. Elke keer als Casper 'piept' gaat Djoek kijken wat er scheelt :-)

21/09/2012
Ook kan ik vertellen dat Casper al twee nachten proper is geweest. Hij slaapt in zijn kleine benche en vervuilt deze niet. 's Morgens gaat hij dan mee naar buiten met de 'groten' en doet daar mooi zijn behoeften ... nu nog werken aan de behoeften overdag !!


Casper, welkom op onze boerderij

19/09/2012
gisteren kregen we het trieste nieuws van de kwekers van Sloefke, dat zijn moeder bevallen is, maar dat alle pups dood geboren zijn. Waarschijnlijk het gevolg van een ziekte die de moeder tijdens de bevalling heeft gehad. We waren teleurgesteld, want we verheugden ons op een 'zwart sloefke' om zo onze roedel terug compleet te maken.

We zijn dan op internet op zoek gegaan naar een zwarte amerikaanse cocker spaniel pup en het geluk stond ons bij, want in oud-turnhout vonden we kleintjes. Eric is er onmiddelijk om gereden en zodus mogen we nu Casper verwelkomen in onze boerderij. Nu hebben we 2 herders en 2 cockers en van elk ras een donkere en lichte kleur.

De verwelkoming verliep heel vlot met alle dieren. Ze hebben reeds samen gegeten en nadien zijn we in de weide gaan wandelen waar iedereen op zijn eigen ritme nog eens kennis kon maken met ons klein drutske :-)


stairway to heaven

17/09/2012
op de zevende dag schiepen we de gyproc muur naast de trap.

 

 

 

 

 

16/09/2012
vandaag hebben we verder gewerkt aan de bekadering van het muurtje naast de trap dat de bureau en het atelier een beetje moet scheiden

 

 

 

15/09/2012
na vier dagen knutselen, (verkeerd) meten, (scheef) zagen en vijsmachines opladen, hebben we eindelijk iets wat op een trap begint te gelijken. Ooit zou deze trap mee in de vloerbekleding moeten vloeien :-)

in ieder geval, wat het resultaat ook moge worden ... we kunnen al naar boven, zonder dat de constructie ook maar 1 mm beweegt.


de regendruppels tegenhouden, indien ze er zijn

17/09/2012
vandaag kwam het eerste deel van Mattias zijn kamer aan bod ... maar is me dat een tijdsrovend werkje !!

 

 

 

16/09/2012
onze hoogtewerker in huis (= Eric) is gestart met de dakfolie in de kamer van Famke, zodat de laagtewerker (= Ann) kan starten met de parket


tuinkabouters

16/09/2012
en plots stonden daar drie tuinkabouters te pronken voor mijn verjaardag :-)
zijn ze niet mooi :-)


inspirtatie voor de kamer van Famke

15/09/2012
toen we in de brico-plan-it aankwamen, zag Famke een ingericht hoekje waar ze zich meteen in thuis voelde. Ze heeft dus een beslissing genomen waarin ze de stijl van haar nieuwe kamer wenst en we hebben reeds het eerste schilderij gekocht om ons te kunnen baseren op het kleurenpalet.


Bonneke, Bert, Ian & Caro op bezoek

09/09/2012
vandaag, zondag, misschien de allerlaatste zomerse dag van 2012. het ideale moment om mijn gezin eens uit te nodigen en meteen ook een eerste, leuke kennismaking met Caro. Bonneke en Bert hebben nu eindelijk de stilte en omvang van onze boerderij mogen ontdekken en Ian was aangenaam verrast van het reeds gevorderde werk. Wij allemaal weer heel fier vandaag :-)


hebben we deze uitgenodigd?

09/09/2012
gisteren meldde ik dat we vandaag bezoek kregen, maar deze gast kwam toch ook even een kijkje nemen en hij (of zij) was niet het bezoek dat we verwachtten.


eventjes snel een voortuin aanleggen

08/09/2012
morgen krijgen we bezoek, dus snel eventjes wat kiezeltjes en plantjes in de voortuin plaatsen :-) de afwerking is voor later.

 


de varkensstal afwerken en verhuizen

06/09/2012
vandaag hebben we de rest van de omheining afgewerkt, de grond wat opgekuist en stro gelegd in het stalletje, dus op naar de varkesweide om ze te gaan halen. Met wat eten in een bakske volgden ze ons als hondjes, op nog geen vijf minuten waren ze in hun nieuwe stekje.

 


de keukenmuur verder afwerken

04/09/2012
we kunnen niet meer uitgebreid verbouwen, mits het school- en werkjaar weer defintief is begonnen, maar vandaag heb ik toch nog even tijd gemaakt om wat hout tegen de muur te kloppen.

 


leven als een hond in Graty

02/09/2012
tijdens al onze werkzaamheden liepen de honden steeds in onze buurt. zie hier enkele foto'tjes hoe Djoek en Sloef toch dichtbij ons lagen, maar wel uitzicht behielden over de hele wei :-) Prins is meer de verkenner uit onze roedel en was geregeld op stap.

 


werken aan de varkensstal

02/09/2012
als beginnende hobbyboer moeten we nog veel ervaring opdoen. Zo hebben we gevoeld dat het verplaatsen van de varkentjes zo'n dikke maand geleden zeker voordelen voor hen had, maar ook enkele nadelen, zoals het weinige contact met ons. Daarom hebben we besloten om de varkentjes een nieuwe thuis te geven en deze keer ook ineens eentje met een stalletje aan voor de komende wintermaanden. Op deze manier zijn ze ook dicht bij ons, net zoals de kippen, de honden, ...

Vandaag zijn we alvast gestart met de gaten te boren waar de palen moeten komen. Na vijf uur trillen en boren is het ons gelukt om 8 keer door de zware beton te geraken.

 


werken in het kippenhok

02/09/2012
omdat we zo'n vermoeden hebben dat de kippen stilaan productief gaan worden, hebben we vandaag met wat hout en stenen enkele leghokjes gemaakt. Tijdens de werken moesten we vooral opletten dat we niet struikelden over alle nieuwsgierige ganzen, kippen en konijnen ... en nu maar hopen dat ze deze ook gaan gebruiken :-)

 


de GAAAAS tank

02/09/2012
ergens in de loop van vorige week, moeten de mannen van de gas onze gastank in de grond hebben komen steken. We weten niet wanneer, maar plots viel ons oog op de omgewoelde grond.

 


klik hier en bekijk ook onze verbouwingen in augustus 2012

klik hieronder op de gewenste maand en ontdek wat we allemaal gedaan hebben

maart 2014
februari 2014
januari 2014
december 2013
november 2013
oktober 2013
september 2013
augustus 2013
juli 2013
juni 2013
mei 2013
april 2013
maart 2013
februari 2013
januari 2013
december 2012
november 2012
oktober 2012
september 2012
augustus 2012
juli 2012
 
 
  eric@ruedulongbois6.be | ann@ruedulongbois6.be
Copyright © 2012 Ann Flecyn Comm.V. - elefannt.be
ons dagboek, verhalen over de verbouwingen, onze huis- en boerderijdieren, ...