elefannt.be | sportadministratie.be | manageyoursite.be  
 

Rue du Long Bois 6

7830 Graty, Belgium
 
 
HOME huisdieren boerderijdieren de weide sfeerbeelden allerlei verbouwingen de aankoop gastenboek
 
 

we hebben momenteel 11 kippen en 1 haan.

3 legkippen, 3 vlees-legkippen (deze zouden dikker worden als een gewone legkip), 2 hollandse kippen (=zwart met wit hoedje), 2 zijdehoenders en twee met grote botten aan.

Mattias heeft de zijdehoenders een naam gegeven: Dolly is de witte, Sarah is de bruine, zij werd genoemd naar de lievelingszangeres van Mattias, nl. Sarah Brightman

onze paarden
onze varkens
onze kippen
onze konijnen
onze ganzen
 
 
 

nummer 4, 5 & 6

07 juni 2013
vandaag zijn er 3 kuikentjes geboren en de anderen eten al goed mee bij de groten.
omdat ze al van het hoge verdiep waren gesprongen, hebben we alles verhuisd naar de grond ... waar oude schuiven toch goed voor kunnen zijn !!

het eerste lag er spijtig dood, de tweede (een zwarte pinguin) doet het goed en het derde is bezig om uit de schelp te komen

... nog 18 te gaan ??? er is ondertussen toch weeral 1 eitje een beetje opengeprikt door het kleine snaveltje


het derde kuiken

06 juni 2013
en ja hoor, er is een derde kuikentje op de wereld gekomen in onze boerderij ... ze is geboren onder de zwarte kip

... nog 21 te gaan ??


2 verrassingen

05 juni 2013
vandaag (bijna) geheel onverwachts zijn er 2 kuikentjes geboren. Vier van onze kippen waren al enkele maanden aan het broeden op de eieren, waardoor we zo'n drie weken geleden beslist hebben om geen eieren meer te rapen.

Ook hadden we wijlen onzen haan zijn hennetjes zien bespringen, waardoor we een kleine hoop hadden dat er ooit een kuikentje zou komen.

en ja hoor, vandaag was er 1 nestje dat al 2 kuikentjes had :-)

wij op zoek op internet wat we moesten doen met deze kleintjes en de overige 30 eieren die er nog liggen en toen lazen we dat we met de andere eitjes moesten schudden. Hoor je geklots, dan is het niet bevrucht. Wij dus naar het kippenhok en hebben nog 22 eieren gevonden waar er geen geklots is en zelfs eentje daarvan waar we 'piep piep' hoorden toen we ermee schudden.

Zouden we nu binnenkort 24 kuikentjes hebben???

binnenkort het vervolg :-)

 


Saartje (alias Sarah Brightman) op bezoek

5 april 2013
Sarah, de kip zat al weken in een mandje in het kippenhok en kwam er enkel uit om te eten. Na lang zoeken heeft Eric ontdekt waarom en onze haan stuurt haar daar naartoe. Uit medelijden hebben we haar dan in huis genomen en de eerste dag heeft ze er ook van genoten, maar de 2 dagen er op zat ze evenwel heel stilletjes in haar kotje. We hebben haar dan maar terug naar haar vriendinnetjes gebracht waar ze nu weer rustig in haar rieten mandje zit.

 

HET EERSTE EI, en tweede, en derde

03/10/2012
en vandaag twee eieren er bij, aan de kleur en grootte te zien is het telkens van een andere kip. De bruine is van gisteren, de twee witte lagen vandaag in hetzelfe bakje, maar het allerkleinste was gebroken, waarschijnlijk vertrappeld toen de tweede kip haar lading ging lossen :-)

02/10/2012
Ilias kwam de living binnen en zei 'mama, ik heb een verrassing' en hij liet een klein, schattig eitje zien :-) Na veel geduld beginnen onze kippen eindelijk eitjes te geven :-)

werken in het kippenhok

02/09/2012
omdat we zo'n vermoeden hebben dat de kippen stilaan productief gaan worden, hebben we vandaag met wat hout en stenen enkele leghokjes gemaakt. Tijdens de werken moesten we vooral opletten dat we niet struikelden over alle nieuwsgierige ganzen, kippen en konijnen ... en nu maar hopen dat ze deze ook gaan gebruiken :-)

 
 
  eric@ruedulongbois6.be | ann@ruedulongbois6.be
Copyright © 2012 Ann Flecyn Comm.V. - elefannt.be
ons dagboek, verhalen over de verbouwingen, onze huis- en boerderijdieren, ...