elefannt.be | sportadministratie.be | manageyoursite.be  
 

Rue du Long Bois 6

7830 Graty, Belgium
 
 
HOME huisdieren boerderijdieren de weide sfeerbeelden allerlei verbouwingen de aankoop gastenboek
 
 

de opbouw van onze boerderij

na het afbreken van alle houtconstructies en anderen, zijn we begonnen aan de opbouw van onze boerderij. klik hiernaast op de menu waarvan je de foto's wilt bekijken.

de afbraak
opbouw van onze boerderij
betonnering & voorbereidingen
zwevende vloeren & muren
pur-isolatie
nutsvoorzieningen / leidingen
chape & betegelen
allerlei afwerkingen
het resultaat
 
 
 
 

ons dagboek van de maand augustus 2012

 

Het 'negatieve' verhuis avontuur is voorbij

01/09/2012
zoveel geld uitgegeven voor een verhuis die de firma Dockx op hun website aankondigd als 'full service' om dan vandaag nog 2 volle auto's en 2 volle remorken gerief in het huis in Zwijndrecht te moeten gaan ophalen. En niet enkel rommel, ook nog waardevolle spullen hadden ze gewoon op de grond laten slingeren zoals WII controllers, fotokaders, 2 vd 6 mosselpotten, electrisch vuurtje, lampekappen, leren jas, de zijkanten van een bureau, waarvan het bovenblad wel was ingeladen, gordijnen, frituurketels, mijn nieuwe wafelijzer en nog zoveel meer ... in elke ruimte stond nog wel gerief.
BESLUIT : Dockx levert een erbarmelijke kwaliteit door valse reclame, aan zware prijzen !!!! Iedereen vindt het gewoon schandalig !!

27/08/2012
Ik kan nu eindelijk de waarheid spreken want na veel heisa zijn onze meubelen en spullen eindelijk hier in Graty 'bijna volledig zonder brokken' afgeleverd, maar ons verhuis-avontuur met de firma Dockx is eigenlijk alles behalve positief verlopen. Je ziet hier de foto'tjes van onze goederen die we in de schuur hebben laten stockeren, maar wil je het volledige verhaal lezen, klik hier

 


De kids zijn terug thuis

27/08/2012
Gisteren zijn de drie kids, Ilias, Mattias en Famke terug thuis gekomen en nu kunnen we ons gaan voorbereiden op weer 10 maanden school :-)

 


sfeerbeelden en voorbereidingen

25/08/2012
We hadden nochthans veel karweitjes op de planning staan, maar het is anders gelopen en hebben de hele middag gewinkeld ter voorbereiding voor de terugkomst van alle kindjes. Dus terug genoeg eten in huis gehaad, een kookfornuis om hen eten te kunnen geven, en ineens ook terug een broodmachine om hier te kunnen genieten van de geur van vers brood :-) De avond hebben we gevuld met het het verder op orde brengen van wat spullen in de keuken terwijl poes en hond na 2 maanden afzondering van elkaar terug konden genieten van elkaars gezelschap :-)

 


fotoshoot van Jerry

25/08/2012
Jerry heeft zich onmiddelijk aangepast aan de nieuwe woning en geniet met volle teugen van de ruimte die ze nu terug hebben en de aandacht die hij op elk moment kan komen vragen :-)

 


afmetsen schouw

25/08/2012
onze eerste taak deze morgend was het verder metsen van de schouw zodat we zo snel mogelijk deze kunnen betegelen EN de stoof terug aanzetten :-)

 


verdwijning

25/08/2012
met onze verhuis gisterenavond van de studio naar de woning, hebben ook onze katten voor de eerste keer de woning mogen ontdekken. We hadden elk gaat zo goed mogelijk dichtgemaakt ... dachten we ... maar deze morgend werd ik gewekt door Eric met de boodschap dat we twee katten kwijt zijn, nl. Tom en Janinne. Zij hebben een gaatje kunnen maken in de plastieken venster. Na een beetje zoeken, kwam Tom te voorschijn uit de slaapkamer van Ilias en stond Janinne te miauwen naast eric zijn voeten.

 


beste vrienden

24/08/2012
Tijdens de 2 maanden dat we hier al verblijven zijn Djoek en Prins steeds dichter naar elkaar toegegroeid. buiten spelen en lopen met elkaar, nemen ze ook geregeld de tijd om elkaar te verwenne:-)

 


fotoshoot van Djoek

24/08/2012
Ook al scheen het zonnetje volop buiten, toch was Djoek waar het stoofje brandde.
De iedeale moment om hem eens deftig voor de lens te plaatsen en is hij geen echt fotomodel :-)

 


de gehoopte verhuis

24/08/2012
Doordat het inpakken in Zwijndrecht meer tijd in beslag heeft genomen als gepland, komen ze pas op maandag onze spullen leveren, MAAR dit hield ons niet tegen om reeds te verhuizen van de studio naar de woning, ook al zijn er geen meubelen of is nog niet alles klaar ... hier is het warmer en meer ruimte :-)

 


de eerste voegen vullen

24/08/2012
Terwijl het keukenstoofke rustig aan het branden was en Eric in Zwijndrecht was voor de inpak van onze spullen, ben ik al begonnen met het voegen van twee kamers. Een hele karwei was dat !! en dan bedoel ik niet zozeer het voegen zelf, maar het opkuisen van overtollig voegsel. ik heb drie keer elke tegel aangeraakt :-) maar 'k ben tevreden, nu nog opkuisen als de voegen droog zijn en ik ben weer gelukkig :-)

 


de stoof testen

24/08/2012
Eric had ondertussen de stoofbuis reeds vastgemetst in de schouw, dus was het deze morgend tijd om de stoof te testen vooraleer we alles gaan bekleden rondom de muren. op deze manier kunnen we zeker zijn dat de schouw nog goed zijn werk doet, nergens gaatjes kent waar rook door komt of in het slechtste geval niet meer zou trekken. Dus deze morgend de TEST, en deze was succesvol !! Sedert dat moment heeft ze nog amper uitgeweest en het is hier binnen ZALIG warm :-)

 


binnenkort terug op een goede matras slapen

21/08/2012
het laatste werkje voor vandaag was het opkuisen van de slaapkamer, voormalige hooizolder. Aanstaande vrijdag zal de firma Dockx in ons huis in Zwijndrecht alles gaan inpakken en het overbrengen naar Graty. Een moment waar ik naar uitkijk, want dan komen onze eigen matrassen ook terug naar hier, wat een zaligheid zal zijn voor onze rug, na 2 maanden zetel-slapen.
We hebben nog geen enkel werk of voorbereiding gedaan in onze eigen slaapkamer, daarom willen we deze toch al eventjes proper maken, een paar (voorlopige) OSB platen neerleggen, zodat we onze matrassen er kunnen leggen en heerlijk kunnen slapen. de rest komt later dan wel :-)

 


geduld werd beloond

21/08/2012
elke keer (al zeker 3 of 4 jaar lang) als we in IKEA komen, zeg ik 'oh deze spiegel wil ik hebben, maar ja, waar moet ik em zetten hé'. voor de prijs moest ik hem al niet laten staan, want hij kost maar 99€, dus heb ik hem vorige week maar gewoon meegenomen en vandaag al een voorlopig plaatsje gegeven ... plaats genoeg in onze boerderij :-)


de eerste keukenkasten

21/08/2012
vandaag hebben we verder gewerkt aan de muur waar de keukenkasten komen, maar we moesten stoppen want we ontbraken een boorke van 5cm :-)

19/08/2012
het eerste interieurproject is de muur die de eet- en kook-keuken verbind. aan de ene kant komt een stoofje en aan de anderen kast enkele keukenkasten. dit alles samengevoegd door een blok van houten lambrisering. Vandaag hebben we de basis van drie kolomkasten al in elkaar gestoken om het juiste formaat te kunnen afmeten.


het grote avontuur van Djoek & Prins

20/08/2012
vandaag de eerste dag dat Eric terug fulltime is gaan werken, meteen ook de eerste dag dat ik hier helemaal alleen ben. Uiteraard zonder onze hele beestenboel gerekend :-)) De honden lopen hier ook steeds vrij rond en komen dan op zeer geregelde tijdstip even goedendag zeggen, maar op een gegeven moment werd mijn aandacht gevestigd op de overdreven stilte die hier heerstte, dus ik naar buiten en ik zag enkel onze Sloef lopen. Ik ben onmiddelijk overal gaan zoeken, maar verder geen honden te bespeuren. ik ben in de auto gesprongen en heb onze 2 rakkers uiteindelijk gevonden aan het kasteeltje dat achter het bosje ligt, achteraan onze weide. 1 klein gaatje in de omheining onderaan in de beek achteraan en ze hebben het toch wel gevonden, zekerst :-) aan het kasteel aangekomen, riep ik hun naam en ze kwamen onmiddelijk afgelopen nadat ze de stembanden van alle buurthonden hadden geactiveerd. met de auto zijn we dan naar huis gereden en nu zitten ze in hun benche te wachten tot Eric thuis komt binnen een uurtje, zodat hij het gat in de beek kan afsluiten (want ik vertrouw ze niet meer en heb geen zin om nog eens te gaan zoeken :-))

in ieder geval ... zij waren dolenthousiast en ik buiten adem :-))))


het is bijna terug school

19/08/2012
vandaag hebben we onze belofte aan de kinderen volbracht. Om hen te helpen met hun schoolopdrachten en het huiswerk iets leuker te maken, hadden we hen een krijtbord in de keuken beloofd. Omdat binnen een dikke week het school al terug begint, hebben we er vandaag werk van gemaakt. Nog 1 laagje verf er op en klaar is kees.


warm, warmer, warmst

19/08/2012
ook al was het buiten bijna 30 graden celsius, toch moesten wij al denken aan de stoof voor latere, koudere momenten. We zijn vandaag gestart met het heropmetsen van de stoofwand met vuurvaste mortel. Uiteindelijk was dit een perfect project voor de tropische temperaturen die zich buiten afspeelden, want onze dikke buitenmuren hielden de warmte goed tegen. Wij zaten dus in een vrij koele ruimte.


tegelen - dag 7

18/08/2012
de helft van de afgeslepen kanttegels werden in de lijm gelegd en nog enkele open vlaktes werden opgevuld


tegelen - dag 5 & 6

op de vijfde tegeldag heeft Eric met zijn krakende (of beter gezegd, kraakbeenloze) knieën vol artrose enkele kamers afgewerkt met 'hele' tegels terwijl ik me terug moest concentreren op mijn job.

15/08/2012
vandaag, de zesde tegeldag, heb ik verder tegels gelegd om zo snel mogelijk de basis klaar te hebben, terwijl Eric de kantjes heeft opgemeten en de tegels heeft gezaagd en klaar gelegd, de hondjes keken braaf en moe (door de verschrikkelijke warmte) toe wat we aan het doen waren.


onze eerste zelfgemaakte boerderijdeuren ... de weg naar onze etensstal

12/08/2012
dit weekend scheen de zon nog eens ten volle in ons belgenland. het ideale moment om de werken even stil te leggen en ons bezig te houden met een buiten-projectje. omdat we onze raam die toegang gaf naar het kippenhok hebben toegemaakt, hebben we de echte ingang dan maar eens onder handen genomen, nl. de oorspronkelijke varkensstal is nu onze etensstal met een dubbele toegang. we moeten enkel de oude verroeste deuren vervangen en hiervoor hebben we gekozen om deze zelf te maken. EN we zijn best fier op het resultaat. zodra ze binnenkort eieren gaan leggen, kunnen we er veel sneller aan :-)

en ja hoor ... tijdens het schilderen, kwam onze roddeltante een handje meehelpen. onder haar gekakel door, kwam onze grijze gans van heel dicht bij bewonderen wat we aan het doen waren :-) het is een schatje !!


onze eerste raam - versie 1

10/08/2012
vandaag hebben we onze eerste raam afgewerkt met doorschijnende plastiek en overschot van hout.
op deze manier kunnen de honden (en binnenkort ook de katten) terug bij ons rondlopen.


brievenbus - versie 3

08/08/2012
na lang wachten werden deze morgen eindelijk onze schanskorven en arduinkeien geleverd met geïntegreerde brievenbus. we zijn onmiddelijk gestart met vullen, maar wisten niet dat dit zo'n intensief werk was. na 6 uur stenen stapelen in de korven, hebben we nog maar 2/3de gedaan. om 17uur zijn we bij de overburen gaan buurten, want zij hadden ons uitgenodigd om eens kennis te maken. 2 tachtigjarigen uit Anderlecht hebben daar hun buitenverblijf met enorm grote vijver. het was heel gezellig.

en nu (21u00) ... nu gaan we lekker genieten in onze SPA die momenteel op 38° staat :-)


tegelen - dag 4

07/08/2012
vandaag hebben we ons toegelegd om de hondenkamer en de wc's te betegelen. beiden zijn goed gevorderd, maar zeker nog niet af. we hopen om nog maar twee dagen nodig te hebben om de basis te betegelen


onze avondroutine

06/08/2012
omdat ons gezin op korte tijd een enorm grote uitbreiding heeft gemaakt, hebben we een avondroutine om de dieren eten te geven. deze routine is ondertussen al goed gekend bij de dieren :-)

1. eerst gaan we naar het kippenhok, waar de kippen, ganzen en konijnen verblijven. we kijken hun etens- en drinkenbak na, verversen het zwembadje indien nodig en strooien overal kruimels of korrels rond zodat ze wat te doen hebben als we weg zijn.

2. dan gaan we naar onze honden. zij moeten eerst rustig worden, want als ze ons zien verschijnen met de etensbakken, zijn ze altijd enorm opgewonden. dus zodra ze rustig zijn en gaan zitten, krijgen ze één voor één hun bak met brokjes. Wij blijven tijdens hun maaltijd de hele tijd observeren omdat we niet willen of toestaan dat de ene hond gaat kijken in de bak van de andere. dit om eventuele ongemakken te voorkomen. en ze kennen dit maar al te goed.

3. als de hondjes klaar zijn met eten, gaan we naar de weide richting varkentjes om ook hun water na te kijken en hen hun etensbakken te geven. zodra Knor en Knüt onze stemmen horen, zelfs al in de verte, komen ze al knorrend aangestormd en zijn ze al even opgewonden als de honden als ze hun eten krijgen.

dit hele ritueel duurt zo'n uurtje :-)

wil je dit ritueel in detail lezen, klik hier


tegelen - dag 3

06/08/2012
omdat vier van de ruimtes op het gelijkvloers met elkaar in verbinding staan, hebben we ons vandaag met het tegelen gefocussed om de tegels naar al deze deuropeningen correct te leggen. de vier kamers zijn nu met elkaar verbonden via de tegels, dus kunnen we starten met ze één voor één af te werken.


ons Janinneke op verkenning

06/08/2012
elke avond, na onze dagelijkse routine, gaan we de drie poezen halen in hun dagverblijf om de rest van de avond en nacht bij ons door te brengen. 's morgend verhuizen we ze dan terug naar de paardenstal.

sedert enkele dagen doet Janinneke dit traject op haar eigen pootjes. de eerste keer dat we haar de vrijheid gaven, liep ze mooi in de richting van de studio waar we nu verblijven en deze morgend heeft ze het ook voor de eerste keer richting paardenstal gedaan. omdat ze zo rustig is en niet de drang heeft om te gaan lopen, hebben we vanmorgend beslist om haar reeds na een maand de vrijheid op onze boerderij te geven ... en waar heeft ze de hele dag gezeten? 's morgens heeft ze eventjes op verkenning geweest en de rest van de dag is ze gaan slapen in de studio ... wat een braaf poesje toch :-)


tegelen - dag 2

05/08/2012
het tegelen op de tweede dag verliep al een pak vlotter. nog enkele vierkante meters en de eerste twee kamers kunnen gevoegd worden.


tegelen - dag 1

04/08/2012
vandaag hebben we de eerste tegels gelegd. toen we aan de 10de tegel kwamen, merkten we dat onze boerderijtegels verschillende diktes hebben. wat gaan we nu doen? ofwel onze tegellijm veel dikker leggen en dan de stenen er in kloppen naarmate hun dikte, ofwel ze gewoon verder leggen en die onregelmatigheden zien. we wisten eerst niet wat doen en hebben er lang over gepiekerd. uiteindelijk hebben we besloten om het boerderij-gevoel te behouden en niet te gaan voor perfectionisme, maar voor gezelligheid ... wat het ons ook ineens een pak gemakkelijker maakt :-)


mijn nieuwe assistent ...

03/08/2012
onzen Tom heeft zichtzelf gepromoveerd tot assistent en is klaar om te beginnen programmeren :-)
en geloof me ... hij vond het heel interessant als die inkomende mails en kleurrijke coderingen.

 


chape

03/08/2012
we hebben de woning en de studio van Ilias afgewerkt met de chape. Rest er nog enkel de schuur verder te chappen.

30/07/2012
vandaag werden tonnen rijnzand en cement aangeleverd en werden de eigenlijke chapewerken gestart

28/07/2012
gisteren zijn ze gestart met de voorbereidingen voor het leggen van de chappe. hiervoor legden ze op bepaalde afstanden reeds hoopjes chape om de hoogte te bepalen en zo snel de rest van de chape te kunnen aanleggen. 'roemanian style', zeggen de mannen. nu nog wachten tot er genoeg cement en rijnzand wordt geleverd om de volledige chape te kunnen leggen.


zo doe je dat ...

01/08/2012
je plaatst je kinderen voor de TV. je zet een kookprogramma op en zie eens hoe braaf en aandachtig ze zitten te kijken ... en nu maar hopen dat ze dit binnenkort in de praktijk brengen :-)

 


klik hier en bekijk ook onze verbouwingen in juli 2012

klik hieronder op de gewenste maand en ontdek wat we allemaal gedaan hebben

maart 2014
februari 2014
januari 2014
december 2013
november 2013
oktober 2013
september 2013
augustus 2013
juli 2013
juni 2013
mei 2013
april 2013
maart 2013
februari 2013
januari 2013
december 2012
november 2012
oktober 2012
september 2012
augustus 2012
juli 2012
 
 
  eric@ruedulongbois6.be | ann@ruedulongbois6.be
Copyright © 2012 Ann Flecyn Comm.V. - elefannt.be
ons dagboek, verhalen over de verbouwingen, onze huis- en boerderijdieren, ...