elefannt.be | sportadministratie.be | manageyoursite.be  
 

Rue du Long Bois 6

7830 Graty, Belgium
 
 
HOME huisdieren boerderijdieren de weide sfeerbeelden allerlei verbouwingen de aankoop gastenboek
 
 

Isha & Magic onze tinkertjes zijn op 02/10 bij ons aangekomen tesamen met hun mama's.

onze paarden
ons bezoek aan de tinkerhoeve
onze varkens
onze kippen
onze konijnen
onze ganzen
 
 
 

hoe zot kan ne mens zijn

zot of niet, we hebben het toch gedaan : bij onze paarden een ventilator geplaatst om hen wat frisse wind te geven. Isha en Magic zijn Irisch cobs, dus koud bloeden, wat duidelijk betekent dat ze niet tegen die warmte kunnen. Je ziet ze letterlijk zweten en ze staan de hele dag stil op het koelste plaatsje dat ze kunnen vinden.

Maar sedert gisteren is dit dus voor de ventilator en het is prachtig om te zien hoe ze afwisselend er voor gaan staan


vruchtbare grond

06 juni 2013
het was me wat vandaag ... de HELE dag lang was Magic de bronstige hengst ... met een beetje geluk hebben we binnen 11 maanden er een veulentje bij :-)

en dit nog net VOOR de castratie van onze Magic

nu nog onze konijnen en de ganzen (de varkens zijn twee gecastreerde beertjes)


26 mei 2013

als het etenstijd is, hoeven we enkel eens te fluiten en Isha en Magic komen meteen aangerend.


wij hebben honger !!!!

10 februari 2013
sinds kort zijn alle bezoekende paardjes weg en houden we enkel nog ons Isha en Magic over in onze grote weide. De eerste dag alleen hebben ze veel gehinnikt op zoek naar hun tante en neefke, die we James hadden gedoopt. Maar al snel namen ze genoegen met de bezoekjes aan onze voordeur. Ze komen ons dan ook elke dag halen als het etenstijd is :-)

 

 

   

 


onze veulentjes zijn aangekomen

03/10/2012
omdat we gisteren bij de aankomst geen goede foto's hebben kunnen nemen, van onze nieuwe bewoners, ben ik snel deze morgend eventjes naar de weide gegaan.

 

 

 

 

 

02/10/2012
gisterenavond na 20u zijn onze veulentjes, ISHA en MAGIC tesamen met hun mama's aangekomen op onze weide. De foto's zijn niet zo denderend mits het moeilijk was om in den donkere een focuspunt te vinden om scherp te stellen, maar ik heb ze toch maar opgeladen :-)

3ha grond, wat moeten we er allemaal mee doen?

Eric had al een paar keer vernoemd/gevraagd om enkele paardjes te houden, maar mijn angst voor dieren die groter zijn als mezelf, weerhield steeds Erics wens.

tijdens het omheinen van de weide zaten we op ons bankje aan de nieuwe boom rond te kijken en te analyseren welk dier ons kan helpen met het gras en tegelijk een aanwinst kan zijn voor onszelf en toen heeft Eric me kunnen warm maken om 2 paarden te houden.

Ik heb dan de keuze gemaakt om op zoek te gaan naar Tinkers, omdat deze het meeste op de prachtige brabanders gelijken, maar toch ook berijdbaar zijn, wat voor Eric wel een 'must' was.

na het lezen op internet over het gedrag en de zorg voor deze Tinkers, werd het al vrij snel duidelijk dat deze paarden wel ideaal voor ons als beginners zijn: rustige paarden die het liefst in de weide staan, dus geen dagelijkse verzorging nodig hebben of urenlang op stal moeten blijven. zowel bereidbaar, als trekpaard.

omdat ikzelf nog geen ervaring heb met paarden en deze dus wel degelijk groot worden, had ik het liefste veulentjes. op deze manier kan ik meegroeien met hen en leer ik omgaan met paarden .... want bang van veulentjes ben ik helemaal niet (ah neen, deze zijn nog kleiner als ikzelf :-) )

tijdens ons eerste bezoek aan de gentse tinkerhoeve hebben we twee veulentjes gekozen en binnenkort worden ze naar onze weide gebracht tesamen met hun mama's, welke ook bij ons blijven zolang ze nog gespeend hoeven te worden. ik kijk er echt al naar uit.

de tinker

De Tinker is rustig, koelbloedig en heeft een goed en eerlijk karakter. Daarnaast zijn ze zeer nieuwsgierig en dapper. Tinkers hebben een goed uithoudingsvermogen. De Tinker is van oorsprong een koudbloedras. Tinkers zijn vanwege deze eigenschappen geschikt voor beginners.

De Tinker vindt zijn oorsprong in Ierland en Engeland als het paard van rondtrekkende zigeunerfamilies. De naam Tinker komt van het Ierse woord 'tinceard' (tinsmid), het beroep van de zogeheten Irish Travellars (zigeuners). In andere landen wordt de Tinker ook wel Gypsy Horse, Gypsy Vanner Horse of Irish Tinker genoemd.

Het algemene beeld van de Tinker moet zijn/haar goede karakter zijn, de robuustheid, de rustige aard en het goede uithoudingsvermogen.

de weide voor onze tinkers

zo'n kleine hectare hebben we reeds gereserveerd voor onze tinkers. dezelfde schapen/koeiengaas hebben we laten omheinen met een schrikdraad er bovenop.

PREMIE, de papa van onze kleine merry

de mama noemt Illinois, dus mogen we een naam voor het veulen kiezen dat begint met de letter I. We hebben gekozen voor de naam ISHA

OKA, de papa van onze kleine hengst

de mama noemt Maine, dus mogen we een naam voor het veulen kiezen dat begint met de letter M . We hebben gekozen voor de naam MAGIC

 
 
  eric@ruedulongbois6.be | ann@ruedulongbois6.be
Copyright © 2012 Ann Flecyn Comm.V. - elefannt.be
ons dagboek, verhalen over de verbouwingen, onze huis- en boerderijdieren, ...