elefannt.be | sportadministratie.be | manageyoursite.be  
 

Rue du Long Bois 6

7830 Graty, Belgium
 
 
HOME huisdieren boerderijdieren de weide sfeerbeelden allerlei verbouwingen de aankoop gastenboek
 
 

de opbouw van onze boerderij

na het afbreken van alle houtconstructies en anderen, zijn we begonnen aan de opbouw van onze boerderij. klik hiernaast op de menu waarvan je de foto's wilt bekijken.

de afbraak
opbouw van onze boerderij
betonnering & voorbereidingen
zwevende vloeren & muren
pur-isolatie
nutsvoorzieningen / leidingen
chape & betegelen
allerlei afwerkingen
het resultaat
 
 
 
 

ons dagboek van de maand februari 2013

 

onze paardjes kunnen springen

18 februari 2013
op dag 2 van onze omheining waren we van plan om verder te werken aan wat we de dag voordien begonnen waren, maar Magic en Isha (de paardjes) hebben daar anders over beslist omdat ze ons getoond hebben dat ze zonder aanloop kunnen springen op een verhoog van minstens 1m20 hoog en daardoor rustig op straat aan het wandelen waren.

We hebben dan maar snel de betonboor in handen genomen en enkele putten in de beton gemaakt om daar de omheining te zetten die hen scheidt van ons binnenkoertje (dat leidt naar dat verhoog en de straat). Het was een hele dag werk, maar we zijn content. Nog een laagje verf of vernis, nog een poort (want die twee grijze planken zijn maar een voorlopige oplossing) en we kunnen weeral fier zijn.

 

 

   

 


de eerste bloemetjes

februari 2013
tijdens onze eerste verbouwingen in de weide, ontdekten we deze witte bloemetjes.

dit heeft me onmiddelijk op het idee gebracht om een aparte menu te maken voor alle flora die in onze weide groeit en welke we nog gaan aanplanten.

ga snel eens een kijkje nemen


oma, speciaal voor u

17 februari 2013
Ilias en Mattias werden verrast afgelopen week door de woorden van de Oma dat ze veel naar deze website ging kijken, dus hebben ze eens speciaal voor haar hoog in de lucht gesprongen... ineens ook de eerste keer dat de trampoline gebruikt werd in 2013.


we zijn gestart met de nieuwe omheining

17 februari 2013
na onze eerste winter op onze boerderij hebben we wat ervaring opgedaan en ontdekt wat we niet en wel willen omtrent de dieren en hun toegangen. Zo hebben we geleerd dat we de honden in de winter niet te veel alleen meer willen laten in de weide en de paarden steeds hun toegang nodig hebben tot hun overdekte stalletjes en ook beperkingen tot de weide.

daarom hebben we een heel schema gemaakt om onze weide in te delen. Eerst hebben we weken op zoek geweest naar betaalbare vierkante paken op internet, want daar durven ze toch heel veel voor vragen, maar we hebben er gevonden van 12x12cm voor 7€/lm. Dit is een zeer goedkope prijs, dus zijn we er meteen omgereden.

en vandaag zijn we dan gestart met het zetten van de eerste palen om zo de weide te scheiden van een hondenweide en mijn plantentuin (die verboden zal zijn voor elk huis- of boerderijdier :-)

vandaag hebben we reeds zo'n 15 palen kunnen plaatsen, nog een 50-tal te gaan :-) maar als de komende dagen zo zonnig gaan zijn als vandaag, kan dit nog best meevallen

tijdens het werken in de weide werden we natuurlijk ook verwend door de aanwezigheid van onze toch 'oh zo nieuwsgierige' paardjes.

 

 

   

 


wij hebben honger !!!!

10 februari 2013
sinds kort zijn alle bezoekende paardjes weg en houden we enkel nog ons Isha en Magic over in onze grote weide. De eerste dag alleen hebben ze veel gehinnikt op zoek naar hun tante en neefke, die we James hadden gedoopt. Maar al snel namen ze genoegen met de bezoekjes aan onze voordeur. Ze komen ons dan ook elke dag halen als het etenstijd is :-)

 

 

   

 


klik hier en bekijk ook ons dagboek van januari 2013

klik hieronder op de gewenste maand en ontdek wat we allemaal gedaan hebben

maart 2014
februari 2014
januari 2014
december 2013
november 2013
oktober 2013
september 2013
augustus 2013
juli 2013
juni 2013
mei 2013
april 2013
maart 2013
februari 2013
januari 2013
december 2012
november 2012
oktober 2012
september 2012
augustus 2012
juli 2012
 
 
  eric@ruedulongbois6.be | ann@ruedulongbois6.be
Copyright © 2012 Ann Flecyn Comm.V. - elefannt.be
ons dagboek, verhalen over de verbouwingen, onze huis- en boerderijdieren, ...