elefannt.be | sportadministratie.be | manageyoursite.be  
 

Rue du Long Bois 6

7830 Graty, Belgium
 
 
HOME huisdieren boerderijdieren de weide sfeerbeelden allerlei verbouwingen de aankoop gastenboek
 
 

de opbouw van onze boerderij

na het afbreken van alle houtconstructies en anderen, zijn we begonnen aan de opbouw van onze boerderij. klik hiernaast op de menu waarvan je de foto's wilt bekijken.

de afbraak
opbouw van onze boerderij
betonnering & voorbereidingen
zwevende vloeren & muren
pur-isolatie
nutsvoorzieningen / leidingen
chape & betegelen
allerlei afwerkingen
het resultaat
 
 
 
 

ons dagboek van de maand maart 2013

 

het eerste behang

eind maart 2013
Sommigen verklaren dat we 100 jaar nodig hebben om het bewoonbaar te maken, anderen feliciteren ons dan weer met het gedane werk en vinden dat we al veel hebben gedaan ... het belangrijkste is, dat we de zwaarste periode achter de rug hebben en dat we nu kunnen werken aan de opbouw ... en zo zijn we fier op ons eerste behangeske en gordijnen.

het is nog niet opgekuist, want volgende stap is het bepleisteren van de witte gyprocmuren met beton-plaatster genaamd 'stockholm' ... we kijken al uit naar het resultaat :-)

 


steeds meer vertrouwen

ons Janinneke is een poesje die heel veel vertrouwen nodig heeft vooraleer ze over gaat naar de volgende stap. In Zwijndrecht had ze dan ook haar vaste gewoontes en het plaatsje waar ze het liefst vertoefde en in aller vertrouwen over de grond rolde, was de voortuin.

Hier in Graty mocht ze na 1 maand opgesloten te zijn de buurt van ons verkennen, maar verder als 20 of 30 kattenstapjes deed ze niet. Nu (9 maanden later) begint ze steeds verder te gaan (maw. zijn het al 100 kattenstapjes), maar komt steeds na 5 of 10 minuten al naar huis.

De foto die je hier ziet is dan ook een UNIEK exemplaar, want in de 9 jaar dat ze al bij ons is, heeft ze nog nooit op iemands schoot geslapen. Hiermee vertelt ze ons duidelijk dat ze veel vertrouwen in ons heeft, want in tegenstelling tot onze andere poezen, is zij een heel bang wezentje, maar dit moment maakt mij heel blij !!

 


naar de kapper

Ons Sloefke ging in Zwijndrecht om de drie maanden naar de kapper, maar hier in ons nieuw stekje hadden we nog geen nieuwe kapper gevonden. Na 8 maanden werd het wel hoog tijd en zo heeft ook ineens Casper kennis gemaakt met de föhner en de trimmer ... ze zijn terug kort en proper voor drie maandjes

 

 


de gevlochten meidoornhaag

05 maart 2013
vandaag hebben we 62 meidoornstruiken geplant en in elkaar gevlochten tegen de omheining van het ganzenhek. We hebben op deze plaats voor meidoorn gekozen omdat deze DE natuurlijke veekering is voor boerderijdieren omwille van hun doorns en dichte, snelle groei. Op deze manier minimaliseren we het geschuur van de paarden tegen het hek en beschermen we de ganzen wat voor al het rondlopend wild (lees hondjes).

Het planten van de haag was een hele karwei, maar we waren wel heel blij dat we die gemotoriseerde grondboor hadden, want met Eric zijn knie nog steeds in revalidatie en het ontbreken van vrouwelijke 'kracht' moeten we nog steeds beroep doen op gemotoriseerde hulpmiddelen :-) maar we zijn fier, ze staan er en nu maar hopen dat ze in mei al wat witte bloempjes gaan tonen.

de vlinders hebben we vandaag ook al veel mogen ontmoeten? Ze darrelen steeds met twee rond

en Magic en Hans & Grietje (de ganzen) waren ook heel nieuwsgierig naar elkaar

het zonnetje geeft onze diertjes blijkbaar een heel goed gevoel, want ik heb Magic & Isha en Hans & Grietje vandaag de liefde zien bedrijven. een heel vertederend beeld, spijtig dat ik toen mijn fototoestel niet in de buurt had.

hier nog even alle foto'tjes van vandaag op een rijtje


de eerste krokusjes

04 maart 2013
vorig jaar in september de bolletjes in de grond gestoken en ook al kwamen ze in december al naar boven, ze laten nu hun bloempjes zien

» flora » maart

 


veel nieuwsgierigen

04 maart 2013
en zoals al een paar keer eerder vernoemd op deze website, waren onze diertjes weer volop geïnteresseerd in wat we aan het doen waren.

zoek de gans !!!!!

als ze kon zou ze over het hek gesprongen hebben om ons verder te kunnen volgen.

en hebben we hier een jaloers varken??

eentje die net als ons enkele boomjes wou (ont)planten???


onze eerste eetbare planten in de grond gestoken

04 maart 2013
en ja hoor, op TV kondigden ze een warmere dag aan en wij hebben daar onmiddelijk gebruik van gemaakt om onze bomen en struiken te planten.

ontdek welke planten via flora » maart


de nieuwe ganzenweide

03 maart 2013
een heel weekend hebben we met z'n allen hard gewerkt om zo snel mogelijk het weitje voor de ganzen klaar te hebben. Ze waren in die grote weide achteraan echt niet gelukkig. Hoe weet men dat, vraagt u zich misschien af? Wel, 1HA grond en ze hebben in die 2 dagen misschien 4m² gebruikt. Ze bleven constant aan de poort staan en maakten niet van hun oren, integendeel ze waren daar maar heel stilletjes en beten constant in de ijzeren omheining.

Zondagavond hebben we ze dan naar hun veel kleiner weitje kunnen brengen en de klus was vrij snel geklaard. In tegenstelling tot in de grote weide, begonnen ze nu direct op verkenning te gaan en lieten ze wel degelijk van zich horen. Nu zijn ze dan ook terug dicht bij ons en hebben ze terug contact met de andere levende wezens.

 

 


stress in het kippenhok

01 maart 2013
door wat meer aanwezig te zijn in de tuin, hebben we opgemerkt dat er twee kippen tussen lopen met een rode poep. Meerbepaald een kaalgeplukte poep. Op internet opgezocht wat de oorzaak kon zijn en daar lazen we over kannibalisme bij gevogelte en dat we de dader moesten opsporen.

Na een tijdje gadeslagen en wat geluk hebben, merkte Eric op dat er één gans bij zit die gewoon zijn poot op de kippen legt en er aan begint te pikken.

We hebben dus moeten beslissen om de ganzen en de kippen zo snel mogelijk te scheiden om de kippen terug rust te geven en daarom hebben we vandaag onze drie overblijvende ganzen eventjes verhuist naar de weide die binnenkort de groententuin gaat worden. Dit wordt niet hun vaste verblijfplaats, maar dit geeft ons toch even de tijd om hun defintief weitje voor te bereiden.

De verhuis was een heel avontuur op zich, ze moesten eerst uit het kippenhok geraken, dan voorbij de varkens en paarden om zo vele meters verder naar de groentenweide te geraken. Ik schat dat het zo'n klein uurtje in beslag heeft genomen, maar al bij al viel het nogal goed mee.

 

 

Nadien zijn we nog eventjes de kippen gaan gadeslaan en ze liepen rustig rond zonder de blazende en roepende ganzen in hun buurt. Het is wel triestig om naar die twee kipjes te kijken. zo rood en bloot !!! ik hoop dat we de echte boosdoener gevonden hebben en dat het snel kan genezen.

 

 

en zoals altijd kunnen wij niks in den tuin doen zonder dat de varkens en de paarden er bij willen zijn ... die zijn zo ongelooflijk lief, is niet met woorden te beschrijven :-)

 

 


klik hier en bekijk ook ons dagboek van februari 2013

klik hieronder op de gewenste maand en ontdek wat we allemaal gedaan hebben

maart 2014
februari 2014
januari 2014
december 2013
november 2013
oktober 2013
september 2013
augustus 2013
juli 2013
juni 2013
mei 2013
april 2013
maart 2013
februari 2013
januari 2013
december 2012
november 2012
oktober 2012
september 2012
augustus 2012
juli 2012
 
 
  eric@ruedulongbois6.be | ann@ruedulongbois6.be
Copyright © 2012 Ann Flecyn Comm.V. - elefannt.be
ons dagboek, verhalen over de verbouwingen, onze huis- en boerderijdieren, ...