elefannt.be | sportadministratie.be | manageyoursite.be  
 

Rue du Long Bois 6

7830 Graty, Belgium
 
 
HOME huisdieren boerderijdieren de weide sfeerbeelden allerlei verbouwingen de aankoop gastenboek
 
 

de opbouw van onze boerderij

na het afbreken van alle houtconstructies en anderen, zijn we begonnen aan de opbouw van onze boerderij. klik hiernaast op de menu waarvan je de foto's wilt bekijken.

de afbraak
opbouw van onze boerderij
betonnering & voorbereidingen
zwevende vloeren & muren
pur-isolatie
nutsvoorzieningen / leidingen
chape & betegelen
allerlei afwerkingen
het resultaat
 
 
 
 

ons dagboek van de maand december 2012

 

kerst à la Piet Huyzentruyt

24 december 2012
Kalkoen??? neen, dat is zo cliché, we hebben het sober gehouden met ons gezinsfeest op kerstavond en hebben gekozen voor 'gewone kost', maar dan op de wijze van de Vlaamse Piet ... en het heeft gesmaakt, zene :-)

 

 

   

 


Flanelleke krijgt bezoek

23 december 2012
We zagen een lief konijntje zitten bij AVEVE en dachten 'waarom niet als vriendinnetje voor Snuffel en Swieber'
Dus Flanelleke kwam in ons gezin, maar bij de thuiskomst vonden we onze andere konijnen niet meer. weggelopen?? gevonden door een vos?? we weten het niet, dus nemen we deze keer het risico niet meer en krijgt Flanelleke een kotje in huis en ze kreeg meteen bezoek van de poes.

 

 

   

 


de was- en droogpoes

19 december 2012
als onze sportman thuiskomt, maakt hij zijn sporttas leeg en gooit alles in de mand. Onzen Jerry blijft gewoon lekker liggen en laat zich niet storen door deze vuile kledingsstukken :-)

wat later die dag hoorden we al enige tijd een flauw gemiauw, maar vonden geen jankende poes, tot iets later iemand door had dat het geluid vanuit de droogkast kwam. We deden het deurtje open en daar kwam Jerry te voorschijn. Goed om te weten : de droogkast stond NIET aan, maar we hebben hier wel een les geleerd dat we dit toch eerst zullen moeten checken in de toekomst.

 

 

   

 

 


sfeerbeelden van fotograaf Famke

19 december 2012
zonder woorden

 

 

   

 


IJS

11 december 2012
elke dag drinken voorzien bij onze diertjes, maar tijdens deze winterse temperaturen moest dit extra in de gaten gehouden worden, want zie op de foto de pel ijs die op de drinkensbak van onze paardjes lag.

 

 

   

 


de thuiskomst van Eric

13 december 2012
op 6 december heeft Eric van sinterklaas een gloednieuwe titanium knie gekregen en een kleine week later is hij terug naar huis mogen komen om aan een revalidatie van drie maanden te beginnen. Bij zijn thuiskomst hadden Famke en Mattias de tafel versiert met letterkoekjes en wat soep opgewarmd :-)

PS ... het is niet dat ze niet kunnen spellen, maar ze vonden geen K :-)

 

 

   

 


den brommer een schuilplaats geven

07 december 2012
de brommer mag ook even een winterslaap houden en Ilias heeft een afdalende stelling gebouwd met stenen en steigerplanken om zijn brommer van het terras te rijden om zo te leiden naar de paardestal (uit dienst) ... nu kan deze ook droog overwinteren.

 

 

   

 


onze boerderij/dieren in de eerste sneeuw

07 december 2012
's morgens stonden we op en zagen het witte sneeuwtapijt. ipv 20 minuten hebben we deze morgend 60 minuten nodig gehad om naar het station te rijden met de auto en terug. we zijn onze dieren dan maar eens gaan checken. kijken hoe zij omgaan met deze nieuwe ervaring. Hooi gaan kopen voor de paarden want al het gras was verstopt. Magic en Isha genoten er van om met de hand gevoederd te worden :-)

de konijntjes huppelen vrolijk rond op het witte tapijt, de kippen zoeken takken om op te gaan zitten (hoe hoger van de sneeuw weg, hoe beter blijkbaar), de varkentjes knuffelen zichzelf zo veel mogelijk in in hun stalletje met stro, je ziet ze gewoon niet liggen, ze zijn verstopt tssen het stro

we waren blij om alle dieren zo vrolijk te zien in dit toch koude en natte weertje

 

 

   

 


gebruik maken van de nieuwe keuken

07 december 2012
deeg maken met de nieuwe mixer, broodjes en een cake bakken in de nieuwe oven, soep koken, poes maakt gebruik van de afwasbak, woef kijkt triest toe omdat hij niet in de keuken mag, ... kortom, onze keuken doet al goed dienst !!

 

 

   

 


warmte voor Ilias

04 december 2012
examens in aantocht, alsook sneeuw en wintertemperaturen, de perfecte redenen om eindelijk het stoofje in Ilias zijn studio aan te sluiten. en content dat hij is :-)

 

 

   

 


voorbereiding winterslaap

 

 

 

03 december 2012
omdat we binnen 2 dagen om medische redenen genoodzaakt zijn een soort winterslaap te houden, zijn we al enkele tijd bezig om de belangrijkste zaken in orde te brengen om de koude wintermaanden zo gezellig mogelijk te maken.

Hierdoor komt ook de bovenverdieping aan de orde : opkuisen, kastjes en bureau's ineensteken voor de kids, ...

 

 

   

 


badkamer : de volgende fase

01, 02 & 03 december 2012
vandaag (en afgelopen weekend) hebben we ons verder bezig gehouden met de vloer in de badkamer, omdat we in een volgende fase het kastje met de lavabo's willen plaatsen. Op de OSB hebben we eerst waterdichte gyproc geplaatst vooraleer we de tegels hebben voorzien en dit om 3 redenen : 1. geluidsisolatie, 2. opvang van de beweeglijke houten vloer, 3. waterisolatie ter bescherming van de OSB. De tegels zelf zijn tevens flexibel omdat we met een houten vloer hebben gewerkt. het eerste deel van de badkamervloer is klaar :-)

 

 

   

 


kerstsfeer in Graty

01 december 2012
vandaag hebben we onze eerste kerstboom voor Graty gekocht. Het is een kleintje omdat de grote hoge schuur een project voor komende zomer zal worden, maar de sfeer hangt al in huis, wat gezelligheid gerandeerd.

 

 

   

 


klik hier en bekijk ook ons dagboek van november 2012

klik hieronder op de gewenste maand en ontdek wat we allemaal gedaan hebben

maart 2014
februari 2014
januari 2014
december 2013
november 2013
oktober 2013
september 2013
augustus 2013
juli 2013
juni 2013
mei 2013
april 2013
maart 2013
februari 2013
januari 2013
december 2012
november 2012
oktober 2012
september 2012
augustus 2012
juli 2012
 
 
  eric@ruedulongbois6.be | ann@ruedulongbois6.be
Copyright © 2012 Ann Flecyn Comm.V. - elefannt.be
ons dagboek, verhalen over de verbouwingen, onze huis- en boerderijdieren, ...