elefannt.be | sportadministratie.be | manageyoursite.be  
 

Rue du Long Bois 6

7830 Graty, Belgium
 
 
HOME huisdieren boerderijdieren de weide sfeerbeelden allerlei verbouwingen de aankoop gastenboek
 
 

de opbouw van onze boerderij

na het afbreken van alle houtconstructies en anderen, zijn we begonnen aan de opbouw van onze boerderij. klik hiernaast op de menu waarvan je de foto's wilt bekijken.

de afbraak
opbouw van onze boerderij
betonnering & voorbereidingen
zwevende vloeren & muren
pur-isolatie
nutsvoorzieningen / leidingen
chape & betegelen
allerlei afwerkingen
het resultaat
 
 
 
 

ons dagboek van de maand april 2013

 

de poort naar ons eilandje

27 april 2013
maanden hebben we gewerkt met een geimproviseerd deurtje, maar dat hebben we dit weekend vervangen door een stevige poort ... enkel nog beslissen in welke kleur het we gaan behandelen.

 


nieuw groen

28 april 2013
bruidsluier, ligustrum en enkele éénjarige surfinia's hebben we op deze zonnige zondag aangeplant om onze boerderij nog wat meer groene vorm te geven

 


opgeruimd staat netjes

21 april 2013
dit weekend de laatste sorteringen uitgevoerd en 2 remorque'en vuil weggebracht. nog twee te gaan en alles wat we niet kunnen verwerken is verdwenen !!

 


het dierenleven in de prille lente

niet enkel de bomen en planten beginnen te herleven, de dieren genieten ook volop van de zonnestralen.

 


Graty door de ogen van Mattias

21 april 2013

 


alles begint te groeien

de meidoorn krijgt zijn eerste blaadjes, net zoals de aalbessen en stekelbezen. twee fruitbomen krijgen hun eerste knopkes, het onkruid laat zicht terug zien, ...

en ook zijn we de voorbereidingen gestart voor onze moestuin


de eerste stenen van onze grote plantenbak

14 april 2013
Tijdens het verder sorteren en opruimen van onze rommel die we het voorbije jaar hadden opgespaard, hebben we ook ineens de eerste stenen gelegd die de basis gaan vormen voor een grote, vooral brede bloemborder met trap naar ons boventerras ... en zoals kleine kinderen waren ook wij fier op dit prille resultaat.

 


de allereerste warme zonnestralen

14 april 2013
20 graden voorspelden de weermannen en -vrouwen al enkele dagen ... en we keken er naar uit ... EN GELIJK KREGEN ZE ... een dag om van te genieten, de eerste keer dat de lente-geuren eindelijk door ons huis konden stromen via de open ramen, de eerste keer dat we een ECHT zomer gevoel kregen.

de konijntjes zijn dan vandaag ook verhuisd naar hun zomerverblijf. Nog zeker op te knappen en in te richten, maar ze waren al heel content dat ze eens konden rondcrossen.

 


tussen de druppels door genieten en/of werken

12 april 2013
Terwijl anderen vlijtig de lenteschoonmaak aan het doen zijn, houden wij ons bezig met het opruimen van de schuur, wat eigenlijk meer betekent sorteren wat weg mag en niet.

Zo ontdekken we nog leuke hebbedingetjes vanuit Zwijndrehct, oa. kunst van mijn mama'tje, grootmoeder, zelfs van Amerika ... gecombineerd met een gloednieuwe lamp boven de tafel.

Wie weet wat ontdekken we nog allemaal ... en eens dat allemaal een plaatsje heeft gekregen wordt onze nieuwe 'thuis' een 'echte Thuis'

 


tussen de druppels door genieten en/of werken

10 april 2013
Eergisteren een dag vol zon, gisteren een dag vol regen, vandaag geen van beiden, dus heeft iedereen nog even buiten genoten. Terwijl de varkens wat los rond mochten lopen, hebben Eric en Ilias de tegels naar onze binnenkoer gedragen (nog 8 kisten te gaan) en Mattias en Famke gespeeld met het zelfgemaakte karretje ... en ik ... ik heb daar wat foto'kes van genomen.

 


vuurtje stook

8 april 2013
De tweede week van de paasvakantie gingen we een container laten komen om al ons vuil in weg te bergen, maar die zijn we natuurlijk vergeten te bestellen, dus zijn we er maar zonder container aan begonnen, door alles te sorteren, plastiek en ijzer elk op een hoopje en karton en hout zijn we dan maar beginnen te verbranden in onze kapotte kruiwagen ... op deze manier besparen we 600€ uit aan een container, want met 1 keer rijden met de remorque geraakt ook alles nu naar het containerpark.

 


Saartje (alias Sarah Brightman) op bezoek

5 april 2013
Sarah, de kip zat al weken in een mandje in het kippenhok en kwam er enkel uit om te eten. Na lang zoeken heeft Eric ontdekt waarom en onze haan stuurt haar daar naartoe. Uit medelijden hebben we haar dan in huis genomen en de eerste dag heeft ze er ook van genoten, maar de 2 dagen er op zat ze evenwel heel stilletjes in haar kotje. We hebben haar dan maar terug naar haar vriendinnetjes gebracht waar ze nu weer rustig in haar rieten mandje zit.

 


klik hier en bekijk ook ons dagboek van maart 2013

klik hieronder op de gewenste maand en ontdek wat we allemaal gedaan hebben

maart 2014
februari 2014
januari 2014
december 2013
november 2013
oktober 2013
september 2013
augustus 2013
juli 2013
juni 2013
mei 2013
april 2013
maart 2013
februari 2013
januari 2013
december 2012
november 2012
oktober 2012
september 2012
augustus 2012
juli 2012
 
 
  eric@ruedulongbois6.be | ann@ruedulongbois6.be
Copyright © 2012 Ann Flecyn Comm.V. - elefannt.be
ons dagboek, verhalen over de verbouwingen, onze huis- en boerderijdieren, ...