elefannt.be | sportadministratie.be | manageyoursite.be  
 

Rue du Long Bois 6

7830 Graty, Belgium
 
 
HOME huisdieren boerderijdieren de weide sfeerbeelden allerlei verbouwingen de aankoop gastenboek
 
 

Sloef, Djoek, Prins & Casper

tijdens de verbouwingen was het vooral famke die haar kunstzinnige blik op de omgeving vastlegde op de gevoelige plaat.

onze honden
onze katten

klik op de foto en bekijk ook eens het eerste bezoek van onze honden aan onze nieuwe boerderij via pets.elefannt.be

 
 
 

naar de kapper

Ons Sloefke ging in Zwijndrecht om de drie maanden naar de kapper, maar hier in ons nieuw stekje hadden we nog geen nieuwe kapper gevonden. Na 8 maanden werd het wel hoog tijd en zo heeft ook ineens Casper kennis gemaakt met de föhner en de trimmer ... ze zijn terug kort en proper voor drie maandjes

 

 

Casper, welkom op onze boerderij

19/09/2012
gisteren kregen we het trieste nieuws van de kwekers van Sloefke, dat zijn moeder bevallen is, maar dat alle pups dood geboren zijn. Waarschijnlijk het gevolg van een ziekte die de moeder tijdens de bevalling heeft gehad. We waren teleurgesteld, want we verheugden ons op een 'zwart sloefke' om zo onze roedel terug compleet te maken.

We zijn dan op internet op zoek gegaan naar een zwarte amerikaanse cocker spaniel pup en het geluk stond ons bij, want in oud-turnhout vonden we kleintjes. Eric is er onmiddelijk om gereden en zodus mogen we nu Casper verwelkomen in onze boerderij. Nu hebben we 2 herders en 2 cockers en van elk ras een donkere en lichte kleur.

De verwelkoming verliep heel vlot met alle dieren. Ze hebben reeds samen gegeten en nadien zijn we in de weide gaan wandelen waar iedereen op zijn eigen ritme nog eens kennis kon maken met ons klein drutske :-)

leven als een hond in Graty

02/09/2012
tijdens al onze werkzaamheden liepen de honden steeds in onze buurt. zie hier enkele foto'tjes hoe Djoek en Sloef toch dichtbij ons lagen, maar wel uitzicht behielden over de hele wei :-) Prins is meer de verkenner uit onze roedel en was geregeld op stap.

fotoshoot van Djoek

24/08/2012
Ook al scheen het zonnetje volop buiten, toch was Djoek waar het stoofje brandde.
De iedeale moment om hem eens deftig voor de lens te plaatsen en is hij geen echt fotomodel :-)

het grote avontuur van Djoek & Prins

20/08/2012
vandaag de eerste dag dat Eric terug fulltime is gaan werken, meteen ook de eerste dag dat ik hier helemaal alleen ben. Uiteraard zonder onze hele beestenboel gerekend :-)) De honden lopen hier ook steeds vrij rond en komen dan op zeer geregelde tijdstip even goedendag zeggen, maar op een gegeven moment werd mijn aandacht gevestigd op de overdreven stilte die hier heerstte, dus ik naar buiten en ik zag enkel onze Sloef lopen. Ik ben onmiddelijk overal gaan zoeken, maar verder geen honden te bespeuren. ik ben in de auto gesprongen en heb onze 2 rakkers uiteindelijk gevonden aan het kasteeltje dat achter het bosje ligt, achteraan onze weide. 1 klein gaatje in de omheining onderaan in de beek achteraan en ze hebben het toch wel gevonden, zekerst :-) aan het kasteel aangekomen, riep ik hun naam en ze kwamen onmiddelijk afgelopen nadat ze de stembanden van alle buurthonden hadden geactiveerd. met de auto zijn we dan naar huis gereden en nu zitten ze in hun benche te wachten tot Eric thuis komt binnen een uurtje, zodat hij het gat in de beek kan afsluiten (want ik vertrouw ze niet meer en heb geen zin om nog eens te gaan zoeken :-))

in ieder geval ... zij waren dolenthousiast en ik buiten adem :-))))

waterbron

29/07/2012
Jean-Marie (=vorige eigenaar) is langs gekomen om ons de waterbron in de weide te tonen. we hebben er de pomp op aangesloten en ja hoor, er komt water uit. We hoopten dat we dit konden aanleren aan de honden, maar de hendel is te zwaar voor een hond om met zijn hoofd naar voor te duwen.

 
 
  eric@ruedulongbois6.be | ann@ruedulongbois6.be
Copyright © 2012 Ann Flecyn Comm.V. - elefannt.be
ons dagboek, verhalen over de verbouwingen, onze huis- en boerderijdieren, ...